Το Έσχατο Όριο, Περιπλάνηση στα Όρια του Διαστήματος

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Το Έσχατο Όριο, Περιπλάνηση στα Όρια του Διαστήματος
Esxato orio.jpg
Τίτλος Το Έσχατο Όριο, Περιπλάνηση στα Όρια του Διαστήματος
Συγγραφέας DAVID OWEN
1η Έκδοση
Χρονολογία Έκδοσης 2004
Εκδότης Κοχλίας
Αριθμός Σελίδων 128
ISBN 960-8228-71-9
Τύπος Έκδοσης -
Τόμοι 1

Το "Έσχατο όριο" είναι ένα βιβλίο που δείχνει το πάθος του ανθρώπου για το Σύμπαν και περιγράφει πώς κατέκτησε το Διάστημα.


Μας μαθαίνει για το έργο των πρωτοπόρων – που πίστευαν πως ο Ήλιος, η Σελήνη αλλά και οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τη Γη–, για την επανάσταση που επέφεραν οι νόμοι του Νεύτωνα, οι οποίοι εξηγούν πώς και γιατί κινείται η Γη, καθώς και για την ιστορία των πυραύλων. Ερευνείται αν υπήρξε τελικά νικητής στην «Κούρσα του Διαστήματος» μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων, τα μυστικά και τις διαμάχες των διαστημικών αποστολών και τις προσπάθειες του ανθρώπου να επικοινωνήσει με κάποια εξωγήινη νοημοσύνη. Μαθαίνουμε ακόμα πώς είναι η ζωή σ’ ένα διαστημικό σταθμό, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Τέλος, παίρνουμε μια ιδέα για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον: από τις αποικίες στη Σελήνη μέχρι τις επανδρωμένες πτήσεις στον Άρη.


To βιβλίο πραγματεύεται τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;
  • Η επικοινωνία με εξωγήινη νοημοσύνη αποτελεί δυνατότητα ή φαντασία;
  • Με ποιο τρόπο η εφεύρεση των πυραύλων άλλαξε το ρου των Ναπολεόντειων πολέμων;
  • Υπάρχει πραγματικός νικητής στην «Κούρσα του Διαστήματος» μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων;
  • Πώς είναι η διαβίωση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας;
  • Θα αποικίσει ο άνθρωπος τη Σελήνη;


Από το έργο των πρωτοπόρων – όπως ο Λουκιανός που 1800 χρόνια πριν έγραψε για ένα φανταστικό ταξίδι στη Σελήνη – μέχρι τη σύγχρονη επανάσταση στη διαστημική τεχνολογία, το Έσχατο όριο περιγράφει τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος. Φωτογραφίες και καλλιτεχνικές απεικονίσεις συνοδεύουν αυτό το ιστορικό ταξίδι στον πιο συναρπαστικό τομέα της επιστήμης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.