4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Αφίσα 4ου Συνεδρίου

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας έλαβε χώρα στο Ευγενίδειο Πλανητάριο στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2005. Σημαντικότερα σημεία του συνεδρίου ήταν η άριστη οργάνωση από πλευράς Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, το πλήθος των συνέδρων αλλά και η ευκαιρία για παρατήρηση με τα τηλεσκόπια των μελών της ΕΑΕ που έδωσε για πρώτη φορά τόσο έντονο χαρακτήρα ερασιτεχνικής αστρονομίας στα πλαίσια τέτοιου συνεδρίου.


Οι εισηγήσεις του συνεδρίου έθιξαν διάφορα θέματα, διαστημική, εκπαιδευτικά εργαλεία αστρονομίας, αναφορές παρατηρήσεων, αστροφωτογράφηση και άλλα. Στα εκθέματα του συνεδρίου την προσοχή τράβηξαν κυρίως οι αστροφωτογραφίες των ερασιτεχνών αστρονόμων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια προβολή του εντυπωσιακού ψηφιακού πλανηταρίου και φυσικά την εκδρομή για παρατήρηση στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου.


Ατυχής ήταν η σύμπτωση του συνεδρίου αυτού με το συνέδριο της ΕΛΑΣΕΤ κάτι που απέτρεψε την παρουσία πολλών αστρονόμων. Στη συνεδρίαση των ΔΣ των συλλόγων αποφασίστηκε το επόμενο συνέδριο ερασιτεχνικής αστρονομίας να διεξαχθεί το 2007 στην Πάτρα από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας Ωρίων.


Επίσημη Ιστοσελίδα του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου