Το Σύμπαν σε ένα Καρυδότσουφλο

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Το Σύμπαν σε ένα Καρυδότσουφλο
Karydotsouflo.jpg
Τίτλος Το Σύμπαν σε ένα Καρυδότσουφλο
Συγγραφέας Stephen Hawking
1η Έκδοση
Χρονολογία Έκδοσης 2001
Εκδότης Κάτοπτρο
Αριθμός Σελίδων 224
ISBN 960-7778-46-4
Τύπος Έκδοσης -
Τόμοι 1

Στο βιβλίο του αυτό, ο Stephen Hawking, μας οδηγεί στην πρώτη γραμμή της έρευνας στη θεωρητική φυσική, για να μας μυήσει στα μυστήρια των εντυπωσιακών ανακαλύψεων που συνέβησαν μετά την έκδοση του πρώτου δημοφιλούς βιβλίου του Το Xρονικό του Χρόνου.


Ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει από την κβαντική μηχανική στη Θεωρία-Μ, από την ολογραφία στο δυϊσμό. Μας γνωρίζει τη θεωρία των υπερχορδών και τις p-βράνες, τα τρομερά πεδία έρευνας στα έσχατα σύνορα της επιστήμης. Μας αφηγείται τις νοητικές περιπέτειες που διέρχεται η προσπάθειά του «να συνδυαστεί η γενική σχετικότητα του Einstein με την άθροιση ιστοριών του Feynman σε μια πλήρη, ενοποιημένη θεωρία, η οποία θα περιγράφει καθετί που υπάρχει στο Σύμπαν».


Με άφθονες εικόνες, πίνακες και διαγράμματα, μας ξεναγεί στον χώρο της σύγχρονης φυσικής, όπου σωματίδια, επιφάνειες και χορδές κινούνται σε 11 διαστάσεις, όπου μαύρες τρύπες εξαερώνονται και χάνονται μαζί με τα μυστικά τους, και όπου ο αρχικός κοσμικός σπόρος από τον οποίο βλάστησε το Σύμπαν μας δεν ήταν παρά ένα μικροσκοπικό καρύδι.