Συζήτηση:Θεωρία Χορδών

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με ποια μορφή εισάγουμε τα ονόματα προσωπικοτήτων

Από FAQ:


Για να υπάρχει ομοιομορφία στο χειρισμό των κύριων ονομάτων αλλά και να διευκολύνουμε την αλφαβητική ταξινόμηση τα ονόματα θα πρέπει να εισάγονται με τον εξής τρόπο στον τίτλο ενός άρθρου:

Ξένα ονόματα: Επίθετο (με λατινικά), Όνομα (με λατινικά). π.χ. το σωστό θα ήταν "Einstein, Albert" και όχι "Albert Einstein", "Άλμπερτ Άινσταιν" κτλ.

Ελληνικά ονόματα: Επίθετο, Όνομα. π.χ "Πλακίδης, Σταύρος".


--Quendi


Το άρθρο μπήκε βιαστικά. Είδα εκ των υστέρων την ονοματολογία που ακολουθεί ο ιστότοπος. Στη συνέχεια προφανώς θα τηρείται το τυπικό που ακολουθείται εδώ.

Βέβαια, καλό θα ήταν (μια γνώμη εκφράζω, δεν ζητώ να γίνει και δεκτή) στα άρθρα των βιογραφιών των επιστημόνων (τουλάχιστον, των γνωστών όπως ο Einstein) να γίνεται ανακατεύθυνση (redirect) (όχι μεταφορά) στο επίθετό τους ώστε να βοηθηθούνται οι αρθρογραφούντες, που θα τους αναφέρουν συχνά, να γράφουν [[Einstein].] και όχι [[Einstein, Albert|Einstein].].

Κάτι τέτοιο κάνει άλλωστε και η Αγγλική Wikipedia.

--IonnKorr 10:10, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό για τους γνωστούς επιστήμονες που αναφέρονται συχνά. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε από εδώ και πέρα. Το κύριο λήμμα θα παραμείνει, όπως το έχουμε "Επίθετο, Όνομα" και για την ευκολία των αρθρογράφων μπορούν να γίνονται redirect στα επίθετα.

--Quendi 00:30, 2 Οκτωβρίου 2006 (UTC)