Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Κινητική Ενέργεια»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
μ
μ
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Είδος ενέργεια που σχετίζεται με την κίνηση ενός σώματος. Είναι ανάλογη προς τη μάζα του σώματος και προς το τετράγωνο της ταχύτητας, περιγράφεται από τον τύπο: <math>E_{kin}=\frac{1}{2}mu^{2}</math>. Σε περιπτώσεις [[Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας|σχετικιστικών]] ταχυτήτων ο παραπάνω τύπος μετασχήμετιζεται σε: <math>E_{kin}=\frac{1}{2}\gamma mu^{2}</math>, όπου <math>\gamma=\frac{1}{sqrt{1-(u/c)^{2}}}</math>.
+
Είδος ενέργειας που σχετίζεται με την κίνηση ενός σώματος. Είναι ανάλογη προς τη μάζα του σώματος και προς το τετράγωνο της ταχύτητας, περιγράφεται από τον τύπο: <math>E_{kin}=\frac{1}{2}mu^{2}</math>. Σε περιπτώσεις [[Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας|σχετικιστικών]] ταχυτήτων ο παραπάνω τύπος μετασχηματίζεται σε: <math>E_{kin}=\frac{1}{2}\gamma mu^{2}</math>, όπου <math>\gamma=\frac{1}{sqrt{1-(u/c)^{2}}}</math>.
  
 
[[Κατηγορία:Αστροφυσική]]
 
[[Κατηγορία:Αστροφυσική]]

Αναθεώρηση της 01:12, 1 Σεπτεμβρίου 2006

Είδος ενέργειας που σχετίζεται με την κίνηση ενός σώματος. Είναι ανάλογη προς τη μάζα του σώματος και προς το τετράγωνο της ταχύτητας, περιγράφεται από τον τύπο: LaTeX: E_{kin}=\frac{1}{2}mu^{2}. Σε περιπτώσεις σχετικιστικών ταχυτήτων ο παραπάνω τύπος μετασχηματίζεται σε: LaTeX: E_{kin}=\frac{1}{2}\gamma mu^{2}, όπου LaTeX: \gamma=\frac{1}{sqrt{1-(u/c)^{2}}}.