Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «NGC»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
μ
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''NGC (New General Catalog):''' Ο Νέος Γενικός Κατάλογος [[Νεφέλωμα|νεφελωμάτων]] και [[Αστρικό Σμήνος|αστρικών σμηνών]] που δημιουργήθηκε από τον Dreyer το 1888 και περιέχει '''13.226''' αντικείμενα βαθέος ουρανού τα οποία χαρακτηρίζονται από την συντομογραφία NGC και τον αύξοντα αριθμό τους. Τα 7.840 από τα αντικείμενα του καταλόγου είναι νεφελώματα. Ο [[Νέος Γενικός Κατάλογος]] χρησιμοποιείται έως σήμερα και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό από τους ερασιτέχνες αστρονόμους.
+
'''NGC (New General Catalog):''' Ο Νέος Γενικός Κατάλογος [[Νεφέλωμα|νεφελωμάτων]] και [[Αστρικό Σμήνος|αστρικών σμηνών]] που δημιουργήθηκε από τον Dreyer το 1888 και περιέχει '''13.226''' [[Deep Sky Objects|αντικείμενα βαθέος ουρανού]] τα οποία χαρακτηρίζονται από την συντομογραφία NGC και τον αύξοντα αριθμό τους. Τα 7.840 από τα αντικείμενα του καταλόγου είναι νεφελώματα. Ο Νέος Γενικός Κατάλογος χρησιμοποιείται έως σήμερα και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό από τους ερασιτέχνες αστρονόμους.
  
 
[[Κατηγορία:Αστρονομία]]
 
[[Κατηγορία:Αστρονομία]]

Τελευταία αναθεώρηση της 14:19, 21 Σεπτεμβρίου 2006

NGC (New General Catalog): Ο Νέος Γενικός Κατάλογος νεφελωμάτων και αστρικών σμηνών που δημιουργήθηκε από τον Dreyer το 1888 και περιέχει 13.226 αντικείμενα βαθέος ουρανού τα οποία χαρακτηρίζονται από την συντομογραφία NGC και τον αύξοντα αριθμό τους. Τα 7.840 από τα αντικείμενα του καταλόγου είναι νεφελώματα. Ο Νέος Γενικός Κατάλογος χρησιμοποιείται έως σήμερα και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό από τους ερασιτέχνες αστρονόμους.