Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «ESA»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 49: Γραμμή 49:
 
== Κέντρα ==
 
== Κέντρα ==
  
'''[[ESTEC]]:''' [[Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας]], το οποίο βρίσκεται στο Noordwijk της Ολλανδίας και έχει ως σκοπό την τον σχεδιασμό και ανάπτυξη διαστημικής τεχνολογίας.
+
'''[[ESTEC]]:''' [[Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας]], το οποίο βρίσκεται στο Noordwijk της Ολλανδίας και έχει ως σκοπό τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαστημικής τεχνολογίας.
  
 
'''[[ESOC]]:''' [[Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων]], το οποίο βρίσκεται στο Darmstadt της Γερμανίας και έχει ως σκοπό τον έλεγχο και την παρακολούθηση των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά.
 
'''[[ESOC]]:''' [[Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων]], το οποίο βρίσκεται στο Darmstadt της Γερμανίας και έχει ως σκοπό τον έλεγχο και την παρακολούθηση των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά.

Αναθεώρηση της 12:05, 1 Σεπτεμβρίου 2006

Γενικά

ESA logo.png

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA, European Space Agency) είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός με έδρα το Παρίσι.

Δημιουργήθηκε το 1975 με σκοπό την καλύτερη συνεργασία των ευρωπαϊκών διαστημικών δραστηριοτήτων, ώστε να ανταγωνιστεί την υπεροχή της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ στον τομέα της διαστημικής, μιας που έγινε κατανοητό ότι ήταν ασύμφορο να έχουν ένα ξεχωριστό διαστημικό πρόγραμμα η καθεμία. Σήμερα έχει 17 κράτη-μέλη.


Κράτη-Μέλη

Τα 17 κράτη-μέλη είναι τα εξής:

1. Βέλγιο

2. Δανία

3. Γερμανία

4. Γαλλία

5. Βρετανία

6. Ιταλία

7. Ολλανδία

8. Ελβετία

9. Σουηδία

10. Ισπανία

11. Φινλανδία

12. Ελλάδα (από το 2005)

13. Ιρλανδία

14. Λουξεμβούργο

15. Νορβηγία

16. Αυστρία

17. Πορτογαλία


Κέντρα

ESTEC: Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας, το οποίο βρίσκεται στο Noordwijk της Ολλανδίας και έχει ως σκοπό τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαστημικής τεχνολογίας.

ESOC: Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων, το οποίο βρίσκεται στο Darmstadt της Γερμανίας και έχει ως σκοπό τον έλεγχο και την παρακολούθηση των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά.

ESRIN: Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών, το οποίο βρίσκεται στο Frascati της Ιταλίας. Εκεί συλλέγονται και αποθηκεύονται τα δεδομένα της εταιρίας και προωθούνται διάφορα ερευνητικά προγράμματα.

EAC: Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτικής Αστροναυτών, το οποίο βρίσκεται στην Κολωνία της Γερμανίας και εκπαιδεύονται οι αστροναύτες της ESA.


Επίσημη Ιστοσελίδα