Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Celestia»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
 
(Μία ενδιάμεση έκδοση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα τρισδιάστατης διαστημικής εξομοίωσης βασισμένο στον [[Hipparcos Catalogue]]. Είναι πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που υπόκειται στην άδεια χρήσης GNU General Public License. Είναι συμβατό με τα λειτουργικά Windows, Linux και Mac OS X. Σε αντίθεση με τα περισσότερα λογισμικά πλανητάριου, στο Celestia ο χρήστης μπορεί να "ταξιδεύει" σε κάθε αντικείμενο του [[Ηλιακό Σύστημα|Ηλιακού Συστήματος]], του [[Γαλαξίας|Γαλαξία]] και έξω από αυτόν. Ακόμα μπορούν να εξομοιωθούν διάφορα φαινόμενα, διαστημικές αποστολές και [[Τεχνητός Δορυφόρος|τεχνητοί δορυφόροι]] χρησιμοποιώντας το Open Graphics Library (OpenGL). Ενώ η αρχική βάση δεδομένων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από το Ίντερνετ περισσότερα από 10 GB επεκτάσεων (add-ons) της επιλογής τους, που μπορούν να ενσωματωθούν στο Celestia, και να κάνουν πιο ρεαλιστικό το γραφικό περιβάλλον.
+
Το Celestia πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα τρισδιάστατης διαστημικής εξομοίωσης βασισμένο στον [[Hipparcos Catalogue]]. Σχεδιασμένο από τον Chris Laurel, υπάγεται κάτω από τη GNU General Public License. Είναι συμβατό με τα λειτουργικά Windows, Linux και Mac OS X.  
 +
 
 +
 
 +
Σε αντίθεση με τα περισσότερα λογισμικά πλανητάριου, στο Celestia ο χρήστης μπορεί να "ταξιδεύει" σε κάθε αντικείμενο του [[Ηλιακό Σύστημα|Ηλιακού Συστήματος]], του [[Γαλαξίας|Γαλαξία]] και έξω από αυτόν. Ακόμα μπορούν να εξομοιωθούν διάφορα φαινόμενα, διαστημικές αποστολές και [[Τεχνητός Δορυφόρος|τεχνητοί δορυφόροι]] χρησιμοποιώντας το Open Graphics Library (OpenGL). Ενώ η αρχική βάση δεδομένων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από το Ίντερνετ περισσότερα από 10 GB επεκτάσεων (add-ons) της επιλογής τους, που μπορούν να ενσωματωθούν στο Celestia, και να κάνουν πιο ρεαλιστικό το γραφικό περιβάλλον.
  
  

Τελευταία αναθεώρηση της 03:37, 1 Φεβρουαρίου 2009

Το Celestia πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα τρισδιάστατης διαστημικής εξομοίωσης βασισμένο στον Hipparcos Catalogue. Σχεδιασμένο από τον Chris Laurel, υπάγεται κάτω από τη GNU General Public License. Είναι συμβατό με τα λειτουργικά Windows, Linux και Mac OS X.


Σε αντίθεση με τα περισσότερα λογισμικά πλανητάριου, στο Celestia ο χρήστης μπορεί να "ταξιδεύει" σε κάθε αντικείμενο του Ηλιακού Συστήματος, του Γαλαξία και έξω από αυτόν. Ακόμα μπορούν να εξομοιωθούν διάφορα φαινόμενα, διαστημικές αποστολές και τεχνητοί δορυφόροι χρησιμοποιώντας το Open Graphics Library (OpenGL). Ενώ η αρχική βάση δεδομένων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από το Ίντερνετ περισσότερα από 10 GB επεκτάσεων (add-ons) της επιλογής τους, που μπορούν να ενσωματωθούν στο Celestia, και να κάνουν πιο ρεαλιστικό το γραφικό περιβάλλον.


Επίσημη Ιστοσελίδα

Celestia Motherlode