Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Brawn, Wernher von»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ενας από τους πρωτοπόρους της έρευνας πάνω στη δυνατότητα χρήσης των [[Πύραυλος|πυραύλων]] ως μέσο προώθησης στις διαστημικές πτήσεις.
+
'''Βέρνερ βον Μπράουν''' (1912-1977)Γερμανικής καταγωγής επιστήμονας, ένας από τους πρωτοπόρους της έρευνας πάνω στη δυνατότητα χρήσης των [[Πύραυλος|πυραύλων]] ως μέσο προώθησης στις διαστημικές πτήσεις.
 +
 
 +
==Σύντομη βιογραφία==
 +
 
 +
Όταν ο φον Μπράουν ήταν 16 ετών, κατασκεύασε ένα πλήρες αστεροσκοπείο. Το 1932 άρχισε να εργάζεται για τον γερμανικό στρατό, αναπτύσσοντας τους πυραύλους V1 και V2. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο φον Μπράουν και οι συνεργάτες του μεταφέρθηκαν στις Η.Π.Α., όπου κατασκεύασαν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Αργότερα έπεισε την αμερικάνικη κυβέρνηση να επενδύσει στα διαστημικά ταξίδια, κάνοντας την αρχή με την εκτόξευση του δορυφόρου [[Explorer 1]]. Νωρίτερα είχε συνεργαστεί με τον Γουόλ Ντίσνεϋ για να αναπτύξει το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού για την διαστημική εξερεύνηση.
 +
 
 +
Ο φον Μπράουν ήταν ο σχεδιαστής του αμερικάνικου πυραύλου [[Saturn V]], χάρις τον οποίο εκτοξεύτικαν συνολικά 12 αστροναύτες στη [[Σελήνη]]. Ωστόσο τα οράματα του για βάσεις στη [[Σελήνη]] και επανδρωμένες αποστολές στον Άρη δεν υλοποιήθικαν, εξαιτίας την έλλειψης χρημάτων (αν και πολύ περισσότερα ξοδεύτικαν στον πόλεμο του Βιετνάμ) και πολιτικού ενδιαφέροντος. Παραιτήθηκε από τη [[NASA]] το 1972.
  
 
[[Κατηγορία:Διαστημική]]
 
[[Κατηγορία:Διαστημική]]
  
 
[[Κατηγορία:Προσωπικότητες]]
 
[[Κατηγορία:Προσωπικότητες]]

Αναθεώρηση της 13:17, 20 Φεβρουαρίου 2007

Βέρνερ βον Μπράουν (1912-1977)Γερμανικής καταγωγής επιστήμονας, ένας από τους πρωτοπόρους της έρευνας πάνω στη δυνατότητα χρήσης των πυραύλων ως μέσο προώθησης στις διαστημικές πτήσεις.

Σύντομη βιογραφία

Όταν ο φον Μπράουν ήταν 16 ετών, κατασκεύασε ένα πλήρες αστεροσκοπείο. Το 1932 άρχισε να εργάζεται για τον γερμανικό στρατό, αναπτύσσοντας τους πυραύλους V1 και V2. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο φον Μπράουν και οι συνεργάτες του μεταφέρθηκαν στις Η.Π.Α., όπου κατασκεύασαν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Αργότερα έπεισε την αμερικάνικη κυβέρνηση να επενδύσει στα διαστημικά ταξίδια, κάνοντας την αρχή με την εκτόξευση του δορυφόρου Explorer 1. Νωρίτερα είχε συνεργαστεί με τον Γουόλ Ντίσνεϋ για να αναπτύξει το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού για την διαστημική εξερεύνηση.

Ο φον Μπράουν ήταν ο σχεδιαστής του αμερικάνικου πυραύλου Saturn V, χάρις τον οποίο εκτοξεύτικαν συνολικά 12 αστροναύτες στη Σελήνη. Ωστόσο τα οράματα του για βάσεις στη Σελήνη και επανδρωμένες αποστολές στον Άρη δεν υλοποιήθικαν, εξαιτίας την έλλειψης χρημάτων (αν και πολύ περισσότερα ξοδεύτικαν στον πόλεμο του Βιετνάμ) και πολιτικού ενδιαφέροντος. Παραιτήθηκε από τη NASA το 1972.