Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Χρόνος Αλλοίωσης»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Έχει ενδιαφέρον όταν η κίνηση ενός αστέρα παρεκτρέπεται από την αρχική του τροχιά λόγω της προσέγγισης άλλου ή άλλων αστέρων .Και οι δύο ορισμοι τοθ ισχύουν σε τέτοια περίπτωση .
+
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση η κίνηση ενός [[άστρο|αστέρα]] παρεκτρέπεται από την αρχική του τροχιά λόγω της προσέγγισης άλλου ή άλλων αστέρων. Υπάρχουν δύο ορισμοί οι οποίοι ισχύουν σε μια τέτοια περίπτωση:
  
Ο πρώτος ορισμός αναφέρει ότι χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απατείται ώστε ώστε το άθροισμα των παραπάνω εκτροπών να γίνει ίσο με 1 ακτίνιο ή 90 μοίρες .
+
*Ο πρώτος ορισμός αναφέρει ότι χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε ώστε το άθροισμα των παραπάνω εκτροπών να γίνει ίσο με 1 ακτίνιο ή 90 μοίρες.
  
Σύμφωνα με τον δεύτρο ορισμό χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε το άθροισμα των τετραγώνων των μεταβολών της ταχύτητας του αστέρα που εκτρέπεται από την αρχική του πορεία , να γίνει ίσο με το τετράγωνο της αρχικής του ταχύτητας .
+
*Σύμφωνα με τον δεύτερο ορισμό, χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε το άθροισμα των τετραγώνων των μεταβολών της ταχύτητας του αστέρα που εκτρέπεται από την αρχική του πορεία, να γίνει ίσο με το τετράγωνο της αρχικής του ταχύτητας.
 +
 
 +
[[Κατηγορία:Αστροφυσική]]

Αναθεώρηση της 20:11, 9 Ιουλίου 2007

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση η κίνηση ενός αστέρα παρεκτρέπεται από την αρχική του τροχιά λόγω της προσέγγισης άλλου ή άλλων αστέρων. Υπάρχουν δύο ορισμοί οι οποίοι ισχύουν σε μια τέτοια περίπτωση:

  • Ο πρώτος ορισμός αναφέρει ότι χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε ώστε το άθροισμα των παραπάνω εκτροπών να γίνει ίσο με 1 ακτίνιο ή 90 μοίρες.
  • Σύμφωνα με τον δεύτερο ορισμό, χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε το άθροισμα των τετραγώνων των μεταβολών της ταχύτητας του αστέρα που εκτρέπεται από την αρχική του πορεία, να γίνει ίσο με το τετράγωνο της αρχικής του ταχύτητας.