Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Χρόνος Αλλοίωσης»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
μ (Η Χρόνος αλλοίωσης μετονομάστηκε σε Χρόνος Αλλοίωσης)
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση η κίνηση ενός [[άστρο|αστέρα]] παρεκτρέπεται από την αρχική του τροχιά λόγω της προσέγγισης άλλου ή άλλων αστέρων. Υπάρχουν δύο ορισμοί οι οποίοι ισχύουν σε μια τέτοια περίπτωση:
+
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση κατά την οποία η κίνηση ενός [[άστρο|αστέρα]] παρεκτρέπεται από την αρχική του τροχιά λόγω της προσέγγισης άλλου ή άλλων αστέρων. Υπάρχουν δύο ορισμοί οι οποίοι ισχύουν σε μια τέτοια περίπτωση:
  
 
*Ο πρώτος ορισμός αναφέρει ότι χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε ώστε το άθροισμα των παραπάνω εκτροπών να γίνει ίσο με 1 ακτίνιο ή 90 μοίρες.
 
*Ο πρώτος ορισμός αναφέρει ότι χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε ώστε το άθροισμα των παραπάνω εκτροπών να γίνει ίσο με 1 ακτίνιο ή 90 μοίρες.

Τελευταία αναθεώρηση της 20:27, 9 Ιουλίου 2007

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση κατά την οποία η κίνηση ενός αστέρα παρεκτρέπεται από την αρχική του τροχιά λόγω της προσέγγισης άλλου ή άλλων αστέρων. Υπάρχουν δύο ορισμοί οι οποίοι ισχύουν σε μια τέτοια περίπτωση:

  • Ο πρώτος ορισμός αναφέρει ότι χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε ώστε το άθροισμα των παραπάνω εκτροπών να γίνει ίσο με 1 ακτίνιο ή 90 μοίρες.
  • Σύμφωνα με τον δεύτερο ορισμό, χρόνος αλλοίωσης είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε το άθροισμα των τετραγώνων των μεταβολών της ταχύτητας του αστέρα που εκτρέπεται από την αρχική του πορεία, να γίνει ίσο με το τετράγωνο της αρχικής του ταχύτητας.