Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τρίτων»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του Ποσειδώνα.Έχει διάμετρο 3.800 km.,είναι λίγο μεγαλύτερος απ'την Σελήνη ,κινείται ανάδρομα εντός 5 ημερών & 21 ωρών.Η επιφανιακή του θερμοκρασία είναι απ'τις χαμηλότερες του Ηλιακού μας Συστήματος(μόλις -235 βαθμούς κελσίου.)Ο Τρίτωνας ανακαλύφτηκε το 1846.Είναι ένας πολύχρομος πλανήτης καλεμένος από χιόνι & πάγο
+
Ο μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του [[Ποσειδώνας|Ποσειδώνα]]. Έχει διάμετρο 3.800 km, είναι λίγο μεγαλύτερος από τη [[Σελήνη]] και περιφέρεται ανάδρομα εντός 5 ημερών και 21 ωρών. Η επιφανειακή του θερμοκρασία είναι από τις χαμηλότερες του Ηλιακού μας Συστήματος(μόλις -235 βαθμούς κελσίου). Ο Τρίτων ανακαλύφτηκε το 1846 από τον Άγγλο [[Αστρονόμος|αστρονόμο]] [[Lassel William|William Lassell]]. O Τρίτων είναι καλυμμένος από χιόνι και πάγο.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
[[Κατηγορία:Φυσικοί Δορυφόροι]]

Αναθεώρηση της 22:00, 9 Αυγούστου 2008

Ο μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του Ποσειδώνα. Έχει διάμετρο 3.800 km, είναι λίγο μεγαλύτερος από τη Σελήνη και περιφέρεται ανάδρομα εντός 5 ημερών και 21 ωρών. Η επιφανειακή του θερμοκρασία είναι από τις χαμηλότερες του Ηλιακού μας Συστήματος(μόλις -235 βαθμούς κελσίου). Ο Τρίτων ανακαλύφτηκε το 1846 από τον Άγγλο αστρονόμο William Lassell. O Τρίτων είναι καλυμμένος από χιόνι και πάγο.