Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τοπική Ομάδα Γαλαξιών»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
μ
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τοπική Ομάδα Γαλαξιών ονομάζεται η ομάδα των λίγων δεκάδων γαλαξιών που περιλαμβάνει και το δικό μας [[Γαλαξίας|Γαλαξία]], η οποία έχει διαστάσεις μερικών εκατομμυρίων ετών φωτός. Οι μεγαλύτεροι γαλαξίες της Τοπικής Ομάδας είναι ο [[Ανδρομέδα (γαλαξίας)|Γαλαξίας της Ανδρομέδας]] ([[M31]]) και ο Γαλαξίας μας. Στην ομάδα υπάρχουν και αρκετοί μικροί, νάνοι γαλαξίες.
+
Τοπική Ομάδα Γαλαξιών ονομάζεται η ομάδα των λίγων δεκάδων γαλαξιών που περιλαμβάνει και το δικό μας [[Γαλαξίας|Γαλαξία]], η οποία έχει διαστάσεις μερικών εκατομμυρίων ετών φωτός. Οι μεγαλύτεροι γαλαξίες της Τοπικής Ομάδας είναι ο [[Ανδρομέδα (γαλαξίας)|Γαλαξίας της Ανδρομέδας]] ([[M31]]) και [[Ο Γαλαξίας|ο Γαλαξίας μας]]. Στην ομάδα υπάρχουν και αρκετοί μικροί, νάνοι γαλαξίες.
  
 
[[Κατηγορία:Αστρονομία]]
 
[[Κατηγορία:Αστρονομία]]

Αναθεώρηση της 00:22, 2 Σεπτεμβρίου 2006

Τοπική Ομάδα Γαλαξιών ονομάζεται η ομάδα των λίγων δεκάδων γαλαξιών που περιλαμβάνει και το δικό μας Γαλαξία, η οποία έχει διαστάσεις μερικών εκατομμυρίων ετών φωτός. Οι μεγαλύτεροι γαλαξίες της Τοπικής Ομάδας είναι ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας (M31) και ο Γαλαξίας μας. Στην ομάδα υπάρχουν και αρκετοί μικροί, νάνοι γαλαξίες.