Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Συζήτηση χρήστη:Quendi»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 106: Γραμμή 106:
 
Με nn οι Γερμανοί έγραφαν τους "γνήσιους" Γερμανούς.Με n τους Γερμανοεβραίους...
 
Με nn οι Γερμανοί έγραφαν τους "γνήσιους" Γερμανούς.Με n τους Γερμανοεβραίους...
 
Βασίλης
 
Βασίλης
 +
 +
 +
Αυτός ήταν Ουκρανός. Γενικά μπερδεύτηκα. Βρίσκω το όνομα και με τις δύο γραφές. Θα κάνω μια ανακατεύθυνση.
 +
 +
--[[Χρήστης:Quendi|Quendi]] 20:06, 31 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Αναθεώρηση της 20:06, 31 Οκτωβρίου 2006

Σύνδεσμοι

Φίλε Quendi,

Έχεις, βέβαια, απόλυτο δίκιο με τους συνδέσμους. Απλά, χθές βράδυ, ήταν η πρώτη φορά που είδα τον ιστότοπο της Αστρονομίας και στην βιασύνη να γραφτώ μέλος, μετέφερα με "copy" την ιστοσελίδα μου παίρνοντας έτσι μαζί και τους περιττούς συνδέσμους. Μετά έφυγα. Σήμερα την καθάρισα.

Συγχαρητήρια για την δουλειά σου είναι καταπληκτική!

--IonnKorr 09:52, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

OK φίλε κανένα πρόβλημα, βιάστηκα και εγώ λίγο να εφαρμόσω τους κανόνες, παρεξενεύτηκα είναι η αλήθεια από τους συνδέσμους! :) Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, παρομοίως για τη δικιά σου!

--Quendi 14:24, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Ηλιακό Σύστημα

Φίλε Quendi,

Ανέβασα ένα πρότυπο (template) για τους πλανήτες, τον ήλιο και γενικά το ηλιακό σύστημα. Βρίσκεται στο άρθρο "Δήμητρα" που δημιούργησα για αυτό τον λόγο.

Αν σου αρέσει μπορούμε να περάσουμε στο τέλος των άρθρων για τους πλανήτες κ.α. όπως γίνεται στις wiki-εγκυκλοπαίδειες. Μπορείς και να το επεξεργαστείς αν θέλεις.

Αν όχι το σβήνουμε.

--IonnKorr 06:09, 2 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Πολύ χρήσιμο template. Και βέβαια μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε! Έκανα μια μικρή αλλαγή μόνο επειδή δεν εβγαζε σωστά τον Ουρανό. Αν μπορείς θα ήταν καλύτερο, για λόγους αρχείου & ευχρηστίας, να ανοίγεις τις συζητήσεις στα εκάστοτε άρθρα.

--Quendi 08:56, 2 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Χάρηκα που σου άρεσε. Έχω ενθουσιαστεί με το site της Αστρονομίας και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ.

--IonnKorr 16:25, 2 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Γαλαξίας

Προφανώς στα Ελληνικά υπάρχει πρόβλημα. Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τις λέξεις:

  • Milky Way (= Γαλακτώδης Δρόμος) για να δηλώσουν τον Γαλαξία Μας
  • Galaxy για να δηλώσουν τον οποιοδήποτε τυχαίο γαλαξία.

Θα πρότεινα (χωρίς να επιμένω φυσικά) να ονομάσουμε το άρθρο αυτό "Τοπικός Γαλαξίας" (όπως αντίστοιχα "τοπική Ομάδα Γαλαξιών") και να αφήσουμε το άρθρο "Γαλαξίας" να ισχύει για τους υπόλοιπους Γαλαξίες.

Ονοματολογία Άρθρων

Με αφορμή το άρθρο "Γαλαξίας" θα ήθελα να κάνω μία επισήμανση (δεν θέλω, όμως, αυτό να θεωρηθεί σαν παρέμβαση, απλά μία άποψη είναι, και μάλιστα, όχι απαραίτητα η ενδεδειγμένη). Νομίζω ότι καλό θα ήταν σαν γενική αρχή μην χρησιμοποιούμε άρθρα στους τίτλους.

Δηλαδή:

  • "Γαλαξίας" αντί "Ο Γαλαξίας (αυτή, βέβαια, είναι ειδική περίπτωση, απλά το αναφέρω σαν παράδειγμα).
  • "Νόμος Hubble" αντι "Nόμος του Hubble"
  • "Διαστολή Σύμπαντος" αντί "Διαστολή του Σύμπαντος"


Επίσης

Καλό θα ήταν (κάτι που μερικώς ήδη εφαρμόζεται) όλες οι λέξεις του τίτλου να είναι με κεφαλαία ώστε να ξέρει ο χρήστης που κάνει την αναζήτηση πως να ψάξει τίτλους με δύο ή τρείς λέξεις.

Δηλαδή,

  • "Διαστολή Σύμπαντος" και όχι "Διαστολή σύμπαντος"

Χωρίς διάθεση επιβολής της γνώμης

--IonnKorr 19:15, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Φυσική και Χημεία

Φίλε Παναγιώτη,

Προφανώς και πιστεύω ότι το site αυτό πρέπει να έχει καθαρά αστρονομικό χαρακτήρα. Απλά, προτείνοντας τις κατηγορίες "Γενική Φυσική" και "Γενική Χημεία" (τις οποίες απλά πρότεινα, δεν δημιούργησα) θεώρησα ότι θα ήταν καλό να γίνουν για να συμπεριλάβουν συνοπτικές και βασικές πληροφορίες από αυτές τις δύο επιστήμες που, έτσι κι αλλιώς, βρίσκονται στο "μαλακό υπογάστριο" της Αστρονομίας. Επίσης, πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι να βοηθήσω ήθελα μόνον, μπαίνοντας στον κόπο να τοποθετήσω σε υποκατηγορίες τα σκόρπια αυτά άρθρα, και πραγματικά δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι έτσι θα "αναβάθμιζα" τον ρόλο της Φυσικής και της Χημείας.

Προσωπικά πιστεύω (αλλά νομίζω ότι και συ θα συμφωνείς σε αυτό), ότι για κάποιον που πραγματεύεται άρθρα Κοσμολογίας και Αστροφυσικής είναι σημαντικό να βρίσκει ταξινομημένες τις βασικές φυσικές έννοιες σε υποκατηγορίες ώστε να κατευθύνει, κατάλληλα, τους συνδέσμους του.

Πάντως, εντάξει, δεν θα ξαναδημιουργήσω υποκατηγορίες (δεν είναι κάτι με απασχολεί άλλωστε) απλά, αν θέλεις, μπορώ να συμβάλλω σε άρθρα στην Αστροφυσική και την Κοσμολογία που μου αρέσουν ιδιαίτερα.

Θα ήθελα το σχόλιό σου σ' αυτά.

--IonnKorr 15:36, 13 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Φίλε μου,

Δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι, δεν έκανες κάτι λάθος, ούτε κάτι από κακή πρόθεση. Όπως ανέφερα και στην σχετική συζήτηση ήταν πάρα πολύ σωστή η δημιουργία υποκατηγοριών στην Αστροφυσική όπως υπάρχουν και στις άλλες κατηγορίες (και εγώ δημιούργησα υποκατηγορίες σήμερα στην κατηγορία Αστρονομία στην Ελλάδα). Για τις υποκατηγορίες της υποκατηγορίας θεώρησα ότι δεν ήταν αναγκαίες λόγω του συγκεκριμένου τομέα. Σχετικά με την Χημεία και τη Φυσική σου εξέφρασα την άποψη των διαχειριστών. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνουν θεμελιώδεις κατηγορίες (όπως πολύ εύστοχα τις ονόμασες) γιατί μπορούν να αποπροσανατολίσουν από τον σκοπό της σελίδας (δηλ. ο αστρονομική γνώση) και τη συγγραφή των άρθρων. Γενικά τα όρια είναι δυσδιάκριτα και πολλές επιστήμες συνδέονται με την αστρονομία και τα παρακλάδια της. Θεωρούμε ακόμα ότι αυτές οι συμπληρωματικές γνώσεις κατανόησης των αστρονομικών εννοιών μπορούν να επέλθουν γράφοντας λήμματα σε υποκατηγορίες. Τέλος εννοείται ότι θέλουμε να συμμετέχεις στην συγγραφή άρθρων αφού ήδη έχεις προσφέρει πολλά στην εγκυκλοπαίδεια και θα ήταν κρίμα να μην συνέχιζες!

Σε χαιρετώ.

--Quendi 19:35, 13 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Ok, φίλε. Κανένα πρόβλημα. Ήσουν σαφής εξ αρχής, αλλά εγώ δεν κατάλαβα καλά. Νόμιζα, ότι εννούσες, ότι κακώς δημιούργησα τις υποκατηγορίες στην "αστροφυσική". Βλέπεις άμα είναι κανείς καινούργιος σε ένα χώρο, διαρκώς ανησυχεί μήπως κάποια ενέργειά του είναι "εκτός κλίματος" και, αντί να βοηθάει, ενοχλεί.
--IonnKorr 11:48, 14 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Friedmann

Παναγιώτη, νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι ο Friedman γράφεται με δύο n.

--IonnKorr 17:19, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Αυτό έψαχνα μόλις τώρα..Μόλις το αποθήκευσα με ένα μου φάνηκε και εμένα κάπως..

--Quendi 17:27, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Με nn οι Γερμανοί έγραφαν τους "γνήσιους" Γερμανούς.Με n τους Γερμανοεβραίους... Βασίλης


Αυτός ήταν Ουκρανός. Γενικά μπερδεύτηκα. Βρίσκω το όνομα και με τις δύο γραφές. Θα κάνω μια ανακατεύθυνση.

--Quendi 20:06, 31 Οκτωβρίου 2006 (UTC)