Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Συζήτηση κατηγορίας:Διαστημική»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 28: Γραμμή 28:
  
 
Εγώ προτείνω και την ύπαρξη κατηγορίας αποστολών που δεν πραγματοποιήθικαν ποτέ, όπως το Απόλλων 18 και το σκάφος Χ-20--[[Χρήστης:Terring|Κοσμοναύτης]] 13:28, 20 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)
 
Εγώ προτείνω και την ύπαρξη κατηγορίας αποστολών που δεν πραγματοποιήθικαν ποτέ, όπως το Απόλλων 18 και το σκάφος Χ-20--[[Χρήστης:Terring|Κοσμοναύτης]] 13:28, 20 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)
 +
 +
 +
Πολύ καλή ιδέα Κοσμοναύτη/Terring! Συμφωνώ και εγώ. Σκέφτομαι τώρα εάν είναι καλύτερο να γίνει οι εξής οργάνωση: Υποκατηγορία Διαστημικής: '''Διαστημικές Αποστολές''' με υποκατηγορίες:
 +
 +
*'''Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές''' (Με υποκατηγορία ''Επανδρωμένα Διαστημικά Οχήματα'' όπου θα γράφονται άρθρα για κάθε όχημα ικανό να μεταφέρει ανθρώπινο πλήρωμα, δες [[Λίστα Επανδρωμένων Διαστημικών Οχημάτων]])
 +
*'''Mη Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές'''
 +
*'''Αποστολές σε Εξέλιξη'''
 +
*'''Μελλοντικές Αποστολές''' - ''για αποστολές που έχουν ήδη προγραμματιστεί και όχι που απλά συζητείται''
 +
*'''Ανασταλμένα Διαστημικά Προγράμματα''' - ''για όσες αποστολές και προγράμματα δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά''
 +
*'''Διαστημικά Παρατηρητήρια''' - ''ξεχωριστή υποκατηγορία αλλά μήπως να μπουν στις Mη Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές?''
 +
*'''Διαστημικοί Σταθμοί''' - ''ξεχωριστή υποκατηγορία λόγω της φύσης των διαστ. σταθμών''

Αναθεώρηση της 14:19, 21 Φεβρουαρίου 2007

Προσπάθησα να κάνω μία αναδιάρθρωση στο υλικό της κατηγορίας Διαστημική και να φτιάξω νέες υποκατηγορίες για τα μελλοντικά άρθρα με στόχο τη καλύτερη οργάνωση της κατηγορίας. Δημιούργησα τις παρακάτω υπο-κατηγορίες:

1.Διαστημοδρόμια

2.Διαστημικές Υπηρεσίες

3.Επανδρωμένα Διαστημικά Οχήματα - οι επανδρωμένες διαστημικές αποστολές που μπορούν να πάνε, σε υποκατηγορία αυτού ή σε νέα κατηγορία (πχ αντίστοιχα στα προγραμμάτα χωρών/υπηρεσιών) ή να μετανομαστεί η κατηγορία σε Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές με υποκατηγορία: Επανδρωμένα Διαστημικά Οχήματα??

4.Μη Επανδρωμένα Διαστημικά Οχήματα

5.Αποστολές σε Εξέλιξη

6.Μελλοντικές Αποστολές

7.Διαστημικά Παρατηρητήρια

8.Διαστημικοί Σταθμοί

9.Εξερεύνηση Ηλιακού Συστήματος


Δεδομένου ότι κάποιες από αυτές μπορούν να ενσωματωθούν σε κάποια γενικότερη κατηγορία και αρκετά λήμματα ίσως τοποθετούνται σε πάνω από μία κατηγορία θα ήθελα την άποψη και άλλων για το ζήτημα, καθώς και ιδέες για άλλες υποκατηγορίες. Πχ οι υποκατηγορίες 3 & 4 (ίσως και οι 7,8) θα μπορούσαν να μπουν σε μια κατηγορία "Διαστημικά Οχήματα". Απ' την άλλη κάποιος μπορεί να τοποθετούσε τις 7 & 8, στις 4 & 3 αντίστοιχα. Ακόμα θεωρώ ότι οι 5 και 6 πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά από άλλες υποκατηγορίες, ενώ γνώμη μου είναι ότι η 9 (Εξερεύνηση Ηλιακού Συστήματος) πρέπει να υπάρχει φτιάχνοντας υποκατηγορίες για κάθε αντικείμενο του υλιακού συστήματος όπου θα υπάρχουν οι διαστημοσυσκευές που το ερεύνησαν. Μήπως κάποιες κατηγορίες να συμπτυχθούν ή να αλλάξουν όνομα? Ακόμα προτείνω τη δημιουργία των εξής:

  • Διαστημικός Αποικισμός-σημαντικό κομμάτι της μελλοντικής διαστημικής εξερεύνησης
  • Διαστημικά Προγράμματα-όπου θα γίνεται αναφορά στα διαστημικά προγραμμάτα ανά χώρα/υπηρεσία

--Quendi 04:47, 20 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Εγώ προτείνω και την ύπαρξη κατηγορίας αποστολών που δεν πραγματοποιήθικαν ποτέ, όπως το Απόλλων 18 και το σκάφος Χ-20--Κοσμοναύτης 13:28, 20 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)


Πολύ καλή ιδέα Κοσμοναύτη/Terring! Συμφωνώ και εγώ. Σκέφτομαι τώρα εάν είναι καλύτερο να γίνει οι εξής οργάνωση: Υποκατηγορία Διαστημικής: Διαστημικές Αποστολές με υποκατηγορίες:

  • Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές (Με υποκατηγορία Επανδρωμένα Διαστημικά Οχήματα όπου θα γράφονται άρθρα για κάθε όχημα ικανό να μεταφέρει ανθρώπινο πλήρωμα, δες Λίστα Επανδρωμένων Διαστημικών Οχημάτων)
  • Mη Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές
  • Αποστολές σε Εξέλιξη
  • Μελλοντικές Αποστολές - για αποστολές που έχουν ήδη προγραμματιστεί και όχι που απλά συζητείται
  • Ανασταλμένα Διαστημικά Προγράμματα - για όσες αποστολές και προγράμματα δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά
  • Διαστημικά Παρατηρητήρια - ξεχωριστή υποκατηγορία αλλά μήπως να μπουν στις Mη Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές?
  • Διαστημικοί Σταθμοί - ξεχωριστή υποκατηγορία λόγω της φύσης των διαστ. σταθμών