Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Καραθεοδωρή, Κωνσταντίνος»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
μ (Η Καραθεοδωρής Κωνσταντίνος μετονομάστηκε σε Καραθεοδωρή, Κωνσταντίνος)
 
(3 ενδιάμεσες εκδόσεις από 3 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Έλληνας μαθηματικός (1873-1950), από επιφανή οικογένεια της Κωνσταντινούπολης. Διέπρεψε σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Γνωστός για τη συμβολή στη θεωρία μεταβολών, στην ανάλυση και στη θεωρία συναρτήσεων πραγματικής μεταβλητής. Σημαντική είναι η συνεργασία του με τον [[Einstein, Albert|Einstein]] και η συμβολή του στα μαθηματικά της [[Γενική Θεωρία της Σχετικότητας|Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας]].
+
[[Εικόνα:Karatheodoris.jpg|thumb|Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής]]
 +
 
 +
Έλληνας μαθηματικός (1873-1950), γόνος επιφανούς οικογένειας της Κωνσταντινούπολης. Διέπρεψε σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Γνωστός για τη συμβολή στη θεωρία μεταβολών, στην ανάλυση και στη θεωρία συναρτήσεων πραγματικής μεταβλητής. Σημαντική είναι η συνεργασία του με τον [[Einstein, Albert|Einstein]] και η συμβολή του στα μαθηματικά της [[Γενική Θεωρία της Σχετικότητας|Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας]].
  
 
[[Κατηγορία:Προσωπικότητες]]
 
[[Κατηγορία:Προσωπικότητες]]

Τελευταία αναθεώρηση της 15:20, 5 Νοεμβρίου 2006

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής

Έλληνας μαθηματικός (1873-1950), γόνος επιφανούς οικογένειας της Κωνσταντινούπολης. Διέπρεψε σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Γνωστός για τη συμβολή στη θεωρία μεταβολών, στην ανάλυση και στη θεωρία συναρτήσεων πραγματικής μεταβλητής. Σημαντική είναι η συνεργασία του με τον Einstein και η συμβολή του στα μαθηματικά της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας.