Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
[[Εικόνα:Isars banner.gif]]
 
[[Εικόνα:Isars banner.gif]]
  
Το Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΔΕΤ) (στα αγγλικά Institute for Space Applications and Remote Sensing-ISARS) ήταν ένα ερευνητικό ινστιτούτο του [[Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών|Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών]]. Το 2012 το ΙΔΕΤ συγχωνεύτηκε με το [[Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής|Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής]] και δημιούργησαν το [[Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης |Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ)]]. Το ΙΔΕΤ ιδρύθηκε το 1955, με το όνομα Ιονοσφαιρικό Ινστιτούτο. Το 1990, το Ινστιτούτο μετανομάστηκε σε Ινστιτούτο Ιονοσφαιρικής και Διαστημικής Έρευνας και το 1999 πήρε τον σημερινό του τίτλο εξαιτίας της επέκτασης των ερευνητικών του δραστηριοτήτων και εφαρμογών. Μέχρι το 1995 η τοποθεσία που βρισκόταν το ινστιτούτο ήταν στον ιστορικό Λόφο των Νυμφών. Σήμερα οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στην Πεντέλη.  
+
Το Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΔΕΤ) (στα αγγλικά Institute for Space Applications and Remote Sensing-ISARS) ήταν ένα ερευνητικό ινστιτούτο του [[Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών|Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών]]. Το 2012 το ΙΔΕΤ συγχωνεύτηκε με το [[Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής|Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής]] και δημιούργησαν το [[Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης |Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ)]]. Το ΙΔΕΤ ιδρύθηκε το 1955, με το όνομα Ιονοσφαιρικό Ινστιτούτο. Το 1990, το Ινστιτούτο μετομάστηκε σε Ινστιτούτο Ιονοσφαιρικής και Διαστημικής Έρευνας και από το 1999 έως το 2011 είχε τον τίτλο ΙΔΕΤ εξαιτίας της επέκτασης των ερευνητικών του δραστηριοτήτων και εφαρμογών. Μέχρι το 1995 η τοποθεσία που βρισκόταν το ινστιτούτο ήταν στον ιστορικό Λόφο των Νυμφών. Σήμερα οι εγκαταστάσεις του πρώην ινστιτούτου βρίσκονται στην Πεντέλη.  
  
 
Τα πεδία ερευνών του ινστιτούτου ήταν τα εξής:
 
Τα πεδία ερευνών του ινστιτούτου ήταν τα εξής:

Τελευταία αναθεώρηση της 15:12, 24 Αυγούστου 2013

Isars banner.gif

Το Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΔΕΤ) (στα αγγλικά Institute for Space Applications and Remote Sensing-ISARS) ήταν ένα ερευνητικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το 2012 το ΙΔΕΤ συγχωνεύτηκε με το Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής και δημιούργησαν το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ). Το ΙΔΕΤ ιδρύθηκε το 1955, με το όνομα Ιονοσφαιρικό Ινστιτούτο. Το 1990, το Ινστιτούτο μετομάστηκε σε Ινστιτούτο Ιονοσφαιρικής και Διαστημικής Έρευνας και από το 1999 έως το 2011 είχε τον τίτλο ΙΔΕΤ εξαιτίας της επέκτασης των ερευνητικών του δραστηριοτήτων και εφαρμογών. Μέχρι το 1995 η τοποθεσία που βρισκόταν το ινστιτούτο ήταν στον ιστορικό Λόφο των Νυμφών. Σήμερα οι εγκαταστάσεις του πρώην ινστιτούτου βρίσκονται στην Πεντέλη.

Τα πεδία ερευνών του ινστιτούτου ήταν τα εξής:

  • Διαστημική Φυσική
  • Ιονοσφαιρική Φυσική
  • Remote Sensing
  • Τηλεπικοινωνίες


Επίσημη Ιστοσελίδα