Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ερασιτεχνική Αστρονομία»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Με τον όρο Ερασιτεχνική Αστρονομία αναφέρεται παγκοσμίως η μη έμμισθη ενασχόληση με την επιστήμη της [[αστρονομία|Αστρονομίας]], η οποία αφορά την παρατήρηση των ουρανίων φαινομένων με όλη την κλίμακα οργάνων, από γυμνό οφθαλμό έως και τηλεσκόπια υψηλής ακρίβειας, από τους ερασιτέχνες αστρονόμους, με κίνητρο την αγάπη τους για την αστρονομία. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλοί ερασιτέχνες που βάσει επιστημονικής μεθοδολογίας συλλέγουν χρήσιμα επιστημονικά στοιχεία και εκπονούν εργασίες σε επιλεγμένα παρατηρησιακά αντικείμενα.
+
Με τον όρο Ερασιτεχνική Αστρονομία αναφέρεται παγκοσμίως η μη έμμισθη ενασχόληση με την επιστήμη της [[αστρονομία|Αστρονομίας]], η οποία αφορά την παρατήρηση των ουρανίων φαινομένων με όλη την κλίμακα οργάνων, από γυμνό οφθαλμό έως και [[Τηλεσκόπιο|τηλεσκόπια]] ή άλλα όργανα υψηλής ακρίβειας, από τους ερασιτέχνες αστρονόμους, με κίνητρο την αγάπη τους για την αστρονομία. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλοί ερασιτέχνες που βάσει επιστημονικής μεθοδολογίας συλλέγουν χρήσιμα επιστημονικά στοιχεία και εκπονούν εργασίες σε επιλεγμένα παρατηρησιακά αντικείμενα, όπως παρατηρήσεις [[Διάττοντες Αστέρες|διαττόντων]], παρατηρήσεις [[Μεταβλητοί Αστέρες|μεταβλητών αστέρων]], έρευνα για [[Υπερκαινοφανής|υπερκαινοφανείς]] κ.ά.
  
  

Τελευταία αναθεώρηση της 22:36, 1 Ιουνίου 2007

Με τον όρο Ερασιτεχνική Αστρονομία αναφέρεται παγκοσμίως η μη έμμισθη ενασχόληση με την επιστήμη της Αστρονομίας, η οποία αφορά την παρατήρηση των ουρανίων φαινομένων με όλη την κλίμακα οργάνων, από γυμνό οφθαλμό έως και τηλεσκόπια ή άλλα όργανα υψηλής ακρίβειας, από τους ερασιτέχνες αστρονόμους, με κίνητρο την αγάπη τους για την αστρονομία. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλοί ερασιτέχνες που βάσει επιστημονικής μεθοδολογίας συλλέγουν χρήσιμα επιστημονικά στοιχεία και εκπονούν εργασίες σε επιλεγμένα παρατηρησιακά αντικείμενα, όπως παρατηρήσεις διαττόντων, παρατηρήσεις μεταβλητών αστέρων, έρευνα για υπερκαινοφανείς κ.ά.


Δείτε Ακόμα