Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αστρομετρία"

Από astronomia.gr
Μετάβαση σε:πλοήγηση, αναζήτηση
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Κλάδος της αστρονομίας ο οποίος μελετά τις θέσεις και τις κινήσεις των αστέρων ως αποτέλεσμα της προβολής τους πάνω στον ουράνιο θόλο.Για τη προσέγγιση αυτή χρησιμοποιεί διάφορα συστήματα συντεταγμένων όπως οι οριζόντιες,οι ισημερινές,οι ελλειπτικές,οι ηλιοκεντρικές και οι γαλαξιακές.Η γνώση της ακριβούς θέσης των αστέρων μας οδήγησε στην ανακάλυψη πληθώρας μικρών "ιδίων" κινήσεών τους.Υποδιαίρεση της αστρομετρίας είναι η ''σφαιρική αστρονομία''.
+
Κλάδος της αστρονομίας ο οποίος μελετά τις θέσεις και τις κινήσεις των αστέρων ως αποτέλεσμα της προβολής τους πάνω στον ουράνιο θόλο. Για τη προσέγγιση αυτή χρησιμοποιεί διάφορα συστήματα συντεταγμένων όπως οι [[Οριζόντιες Συντεταγμένες|οριζόντιες]], οι [[Ισημερινές Συντεταγμένες|ισημερινές]], οι [[Ουρανογραφικές Συντεγμένες|ουρανογραφικές]], οι [[Εκλειπτικές Συντεταγμένες|εκλειπτικές]], οι [[Ηλιοκεντρικές Συντεταγμένες|ηλιοκεντρικές]] και οι [[Γαλαξιακές Συντεταγμένες|γαλαξιακές]]. Η γνώση της ακριβούς θέσης των αστέρων μας οδήγησε στην ανακάλυψη πληθώρας μικρών "ιδίων" κινήσεών τους. Υποδιαίρεση της αστρομετρίας είναι η ''σφαιρική αστρονομία''.
 +
 
 +
 
 +
[[Κατηγορία:Αστρονομία]]

Τελευταία αναθεώρηση της 12:09, 14 Οκτωβρίου 2006

Κλάδος της αστρονομίας ο οποίος μελετά τις θέσεις και τις κινήσεις των αστέρων ως αποτέλεσμα της προβολής τους πάνω στον ουράνιο θόλο. Για τη προσέγγιση αυτή χρησιμοποιεί διάφορα συστήματα συντεταγμένων όπως οι οριζόντιες, οι ισημερινές, οι ουρανογραφικές, οι εκλειπτικές, οι ηλιοκεντρικές και οι γαλαξιακές. Η γνώση της ακριβούς θέσης των αστέρων μας οδήγησε στην ανακάλυψη πληθώρας μικρών "ιδίων" κινήσεών τους. Υποδιαίρεση της αστρομετρίας είναι η σφαιρική αστρονομία.